funktionel indretning af sovevaerelse

Indret dit soveværelse elegant og funktionelt

En af de rum i hjemmet, som man opholder sig mest i er soveværelset. Du starter og ender din dag i din seng og derfor skal dette rum både være hyggeligt og funktionelt at opholde sig i, både for dig og din partner, men også for familiens små medlemmer. Din seng skal give dig den bedste start på dagen, fra det øjeblik du vågner og til du står op. Der findes mange forskellige senge, som du kan indrette dit soveværelse med, herunder boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. Alt efter hvor stort dit soveværelse er bør du vælge en seng, som matcher pladsen i rummet.

seng med gavl

Øg komforten med en sengegavl

En seng er et must i dit soveværelse, men du kan øge din komfort yderligere med en sengegavl. Dit soveværelse bør indrettes med både stil og funktionalitet. Hvorfor have en flot seng, hvis den ikke er god at ligge i? En kontinentalseng er en af de mest komfortable senge, da den består af to boxmadrasser, der er integreret med en stor topmadras. Der er dog ikke noget ryglæn på denne seng og derfor er der mange, som tilføjer et solidt ryglæn til sengen. Et ryglæn kan fås i mange varianter og størrelser, alt efter hvilken stil der matcher din bolig. En af de nyeste trends er et ryglæn i quiltet, velour og i hør. Kombiner elementer i dit soveværelse, så det matcher og giver en rød tråd i rummet. Det kan eksempelvis være dit ryglæn i velour, som matcher med dine pyntepuder eller en sengebænk med velour betræk.

Vælg en rummelig seng

Skal du indrette soveværelset funktionelt til enten en baby eller et barn, er der nogle ting, som du skal tænke over. Mange har en separat babyseng eller juniorsenge til de større børn, men en baby, tumling eller større barn vil ofte foretrække, at sove i forældrenes seng eller komme ind og putte i de tidlige morgentimer. Skal du have ny seng, så vælg en madras som giver dig de bedste forudsætninger for at sove godt og tænk i en størrelse, hvor der er plads til at dit barn kan sove med dig uden pladsproblemer.

Familie der hygger sig

Indret dit værelse med personlighed

Soveværelset er et af de rum, hvor du har bedst mulighed for at vise din personlige stil frem. Det kan komme til udtryk gennem dit valg af seng, men også i måden du sammensætter dine puder, tæpper og sengetøj samt dine møbler. Du kan få pyntepuder i et hav af forskellige størrelser og varianter, som giver dig mulighed for at udtrykke din stil. Kan du lide en interimistisk indretning, kan du vælge puder i mange forskellige størrelser og placerer dem i en collage. Kan du derimod bedst lige et simpelt og elegant udtryk kan du købe pyntepuder i præcis samme størrelse. Det giver et flot symmetrisk udtryk. Ofte er amerikanske soveværelser indrettet med adskillige store hovedpuder, samt pyntepuder, hvor europæiske soveværelser er mere minimalistiske og har lagt færre puder. Derudover er europæiske soveværelser ofte også indrettet med et stort og tykt sengetæppe.

Skaf et lille natbord

Udover tekstiler er et andet overset møbel i mange europæiske soveværelser et sengebord. Du kan gøre din morgen og aften meget lettere med et sengebord, hvor du kan afsætte dine fjernbetjeninger og mobiltelefoner, som selvfølgelig skal være på flight mode, så du selv og dine børn undgår stråling. Når du vågner om morgenen, kan du nemt række armen ud og få fat i vækkeuret. Du kan finde sengeborde med hylder, skuffer, på fødder og nogle som er væghængte. Derfor har du rig mulighed for, at vælge et der matcher din stil. Har du behov for at gemme dine fjernbetjeninger og bøger væk, kan du med fordel vælge et, der har skuffer. Her kan du opmagasinere alle de genstande og efterlade soveværelset mere roligt og elegant. Mange vælger også at anskaffe sig selv en skammel i stedet for et sengebord, da den ikke fylder lige så meget, men stadig er stilet.Ingen seng ser komplet ud uden et sidekick – natbordet. Her kan du stille nattens fornødenheder og lægge alt fra læsebriller til bøger. Vil du gøre det nemt for dig selv, kan du bare stille en skammel eller et lille bord. Hvis du vil udfordre dig selv, kan du i stedet.