luf til luft varmepumper

Varm din bolig med en miljøvenlig varmepumpe

I dag går vi meget op i miljøet og at nedsætte vores CO2 forbrug, så vi kan lade den næste generation overtage miljøet med god samvittighed. Men gælder det også når du skal opvarme din bolig? Det er ikke alle det betyder noget for, men du kan faktisk gøre en forskel med dit valg af varmepumpe. Det kan tilmed være en aktivitet som I som familie og med børnene kan være fælles om. Du kan eksempelvis finde et bredt sortiment af CO2 nedsættende varmepumper fra Bosch Danmark, som er en af de førende producenter i deres branche. Læs videre med og lad dig inspirere, til hvordan du kan starte i det små med at forbedre dit hjem.  

CO2 reducerende varmepumper

Hvis du er en miljøforkæmper, kan du starte med at optimere dit eget hjem med en varmepumpe fra Bosch. Der findes to forskellige typer af varmepumper:

  • Luft til luft
  • Luft til vand

Energibesparende varmepumper

Begge er CO2 nedsættende, men de opvarmer din bolig på to forskellige måder. En luft til luft varmepumpe tager luften udenfor din bolig og omdanner til varm luft i din bolig. En varmepumpe fra Bosch, kan nedsætte din CO2 udledning med helt op til 50%.  

Luft til luft varmepumper

Denne form for varmepumpe suger luften ind udefra og omformer den til varme inde i din bolig. Denne type er særdeles velegnet til huse og ferieboliger. En luft til luft varmepumpe giver dig et sundt indeklima og kan også være økonomisk besparende, da den har et fleksibelt strømforbrug. En af fordelene ved denne type pumpe er at den også kan anvendes som aircondition på en varm sommerdag. Den kan både køle og varme, så du får to funktioner i én maskine.

Luft til vand varmepumper

Det er en effektiv varmekilde, der varmer din bolig op ved at trække luft ind udefra, som derefter omdannes til varmt vand i en varmebeholder, der sender det ud i dine radiatorer, din gulvvarme og til din husholdning. Bruger du ikke store mængder af varme f.eks. i de varme sommermåneder, kan en luft til vand varmepumpe opvarme dit vand til husholdningsforbruget. På den måde sparer du penge på din elregning, når du skal vaske tøj eller tage lange bade.

Varmepumpe i stedet for oliefyr

Bruger du oliefyr, pillefyr eller andre former for fyr, kan du skifte til en varmepumpe i stedet. Et fyr kræver meget vedligeholdelse og du skal ofte selv fylde det. Derfor vil et varmeanlæg være en god investering for dig, da det kan klare sig selv og derfor ikke kræver nogen form for vedligeholdelse. Dog er det en god ide at få tjekket op på din varmepumpe en gang om året, så du kan sikre at der ikke er nogen læk. Du kan få meget glæde af din varmepumpe mange årtier frem. De er også gode at anvende i sommerhuse, da de kan stå uden at du anvender dem i en lang periode og performe som nye når du skal bruge dem.