Gode råd til dig som skal flytte

Gør flytningen let for dig og din familie

Hvor meget dækker flyttefirmaet?

Der er mange ting, som er vigtige at holde styr på, når du skal flytte især, hvis du også skal få hverdagen med familien til at hænge sammen. Det kan være meget overvældende at flytte for alle i familien. Især når du finder ud af, hvor meget der skal ordnes. En af de ting, vigtigste ting er at kontakte deres forsikringsselskab. Det er altid godt at få styr på, hvor meget flyttefirmaet dækker og hvor meget du selv skal have op af lommen, hvis der sker en skade på dine ejendele.

Rengøring af bolig

Når dig og din familie flytter fra en bolig, er det vigtigt at i får renset den godt ned. I nogle boliger som lejeboliger er der helt specielle krav til rengøringen. Derfor er der mange, som betaler sig fra at få rengjort deres bolig især børnefamilier, som har en travl hverdag. Mange flyttefirmaer tilbyder flytterengøring, så du får en samlet pakke, når de skal flytte dine ting for dig.

Få styr på forsyningsselskaberne

Mange glemmer at melde sin flytning hos forsyningsselskaber. Dette kan derfor være skyld i at mange betaler for en el, vand og varme regning, som ikke er deres egen eller delvist deres. Derfor er det altid en god ide at aflæse og tage billeder af alle typer målere i dit hjem inden du flytter. Du kan melde din flytning til forsyningsselskaberne ved at bruge et online flyttekort. Det gælder ikke kun om at aflæse målerne inden du flytter, men også i den bolig, hvor du flytter ind. Du kan derfor spare dig selv for mange unødvendige penge.

Skift din adresse

Den vigtigste ting, som mange er opmærksom på, er at få flyttet jeres adresser. Det er ikke kun hos folkeregistret du skal huske at få ændret adresserne. Det er alle steder, hvor i er tilmeldt en serviceydelse eller aktivitet. Det gælder f.eks.  Post Danmark, Tandlægen, Institutioner, Skoler, Job, Borger.dk mm. På den måde vil du ikke få rykker gebyrer, for en masse faktura, som du ikke har fået. Derudover vil du heller ikke gå glip af vigtige mødeindkaldelser til tandlægen mm. Har du været lang tid om at flytte jeres postadresse, kan du gratis få eftersendt alt brevpost og aviser. Få derfor sat navn på jeres postkasse med det samme, så det er let for postvæsnet at finde jer. Derudover skal du også fjerne jeres navne, fra den gamle postkasse, så i ikke modtager det på den gamle adresse.

Vær opmærksom på oplysninger til SKAT

Afhængigt af, hvilken årsag du flytter, bør du informere SKAT om eventuelle ændringer i din årsindtægt, kørselsfradrag mv. Skal du eksempelvis skilles, vil der være en masse beskatningsregler, som skal ændres, samt fradrag.

Ny læge

Alt efter, hvor langt væk fra din tidligere adresse du flytter, bør du skifte læge. Flytter du kommune mere end 15 km fra din nuværende læge, bør du finde en ny. Det koster ikke noget at skifte læge, men du skal ind på borger.dk og ændre det, samt finde en ny. Du kan også få hjælp af kommunen til at finde en passende læge til dig.

Undersøg aktiviteter i området

Det kan være svært for børn at skulle hive stikket ud og flytte til et nyt sted. Derfor er det vigtigt for dem at føle sig hjemme hurtigt. Det gælder derfor for dig som forældre om at skabe et sikkerhedsnet til din børn hurtigt. Det kan du gøre ved at undersøge, hvilke aktiviteter der er i området. Kan dine børn f.eks. godt lide at gå til fodbold, kan du melde dem til et hold i den nye kommune. På den måde vil de kunne genkende noget fra deres gamle hjem og måske kunne få venner uden for skolen.