Fiske-udflugt er en sanselig og lærerig familie-aktivitet, læs vores tanker og tips her:

Her på Det hele barn synes vi, at det er vigtigt at tilbringe tid med sine børn i naturen. Derfor har vi eksperimenteret med at tage på udflugt i det fri, fordi vi i naturen finder sammen om nye og spændende aktiviteter.

Vi har denne gang forsøgt os med aktiviteten “en fiske-udflugt”, og vores erfaring er at det både er overskueligt og at det udstyr det kræver findes i mange afskygninger.

Udover en god fiskestang, kan vi også anbefale at bruge waders, specielt når du fisker med børn, da børn rigtig gerne vil helt tæt på fiskene og oplevelsen. -Vi har fundet vores grej og waders her

Vær sammen i naturen

I de gode forårs- og sommermåneder er der god mulighed for at tage på udflugter i det fri.

Forstår man at planlægge og pakke rigtigt, kan man som familie bruge naturen som en forlængelse af ens hjem, uanset om man bor i byen eller har adgang til have udenfor dit hus, så er en ægte naturoplevelse god for dine børns udvikling, koncentrationsevne og sindsro.

Vi mener at tid i naturen er med til at opveje de mange digitale strømninger som vi har i samfundet i dag, og derfor er det vigtigt at vi som forældre tager initiativ til natur-tid og interagerer med børnene i sjove aktiviteter. Dine børn vil uden tvivl takke dig en dag, og som familie vil i opleve en anderledes stærk sanselig forbindelse.

Når man tænker over, hvor mange typer udendørs aktiviteter, man kan kaste sig over med sine børn, kan man hurtigt undre sig over hvorfor man ikke gør det noget oftere.

Men, alle disse muligheder kan også virke uoverskuelige at gå i gang med at planlægge, derfor er vores råd at gøre det så simpelt som muligt.

Nå i så skal vælge aktiviteten så start med; enten at spørge jeres børn til råds, eller blot observere de interesseområder de har/ eller ikke har, aktiviteter er nemlig også en optimal anledning til at udfordre manglende interesse for specifikke områder.

Vi valgte denne gang at tage på en fiske-udflugt, fordi det først og fremmest er en genial måde til at aktivere de større børn, udfordre deres madvaner og højne samarbejdet i familien.

Lær dit barn hvor maden kommer fra

En fiske-udflugt er det ideelle sted at lære din børn mere om mad, for har du haft snakken med dine børn om hvor maden egentlig kommer fra? I hverdagens ræs, er det ikke altid at vi tænker over hvordan vores mad havner på middagsbordet, og specielt børnene kan blive vant til at maden bare tilberedes hjemme af mor og far. – Husk at vi også anbefaler at du tager dit barn med i køkkenet!

På en fiske-udflugt kan børnene se og mærke fisken, og de er med når fiskene fanges, aflives, fileteres og måske tilberedes, for til sidst faktisk at blive den mad de kender hjemmefra. Det er en sund proces for barnet at få forståelse for madens rejse, og det vil også give dit barn en anden respekt og engagement for dyr.

Fisk på børnenes præmisser

Måske tænker du at dit barn aldrig vil spise fisk, måske er fiske-udflugten netop det der ændrer dette, men måske ikke.

Ofte tænker vi forældre meget traditionelt, når vi tilbereder mad til vores børn, vi tyr til de simple løsninger som vi er sikre på er et hit hos familiens mindste medlemmer, ofte overvejer vi ikke engang fisk.
Måske skal du ikke starte med en avanceret fiskegryde, når dine børn skal blive fortrolige med fisk som en del af aftensmåltidet, det handler i første omgang om at vække barnets interesse for ingredienserne og derefter at give dem en god oplevelse.

Tænk eksempelvis fisk ind i børnenes eksisterende favoritter, hvem ved måske er en fiskeburger også et hit..
Alternativt, så tilbered fisken på fiske-udflugten, og gør spisningen til en del af aktiviteten og eventyret, ved at tage dig tid til at lave bål, og finde grej til at tilberede måltidet under åben himmel.

Imens I tilbereder maden sammen kan du samtidig have en spændende og lærerig snak med dine børn om naturen, vand og fisk. På den måde bliver måltidet på børnenes præmisser, i et fællesskab hvor alle er med og hvor alle får mulighed for at træde til, hjælpe og spørge. -Rigtig god fornøjelse!

Del endelig jeres kommentarer hernede i kommentarfeltet.

-Mvh. Det hele barn 🙂